Op het gebied van het daadwerkelijk inzetten van talent hebben we twee typen diensten: 1) Samen talenten werven en 2) samen experimenteren met samenwerkingsvormen.

1.Talenten werven

Wij helpen u vakkundig bij de werving, selectie en eventueel opleiding van nieuwe medewerkers. Na een gesprek over wat uw organisatie nodig heeft en welke kandidaten daarbij passen, selecteren wij er een aantal voor u. Gekwalificeerde specialisten of gemotiveerde medewerkers die willen instromen op juniorniveau.


U ontmoet de kandidaten en spreekt hen uitgebreid. Alleen als het klikt gaan we verder. Als de match er is kijken we of de kandidaat nog een opleiding nodig heeft om het gewenste instroomniveau te bereiken en wie de opleiding zal verzorgen. Dat kunt u zelf doen, of het aan ons overlaten. 


U kunt de kandidaten direct een (tijdelijk) arbeidscontract aanbieden of eerst voor detachering of uitzenden kiezen. Wij kunnen u daarin desgewenst adviseren en faciliteren. De werving geheel aan ons uitbesteden of alleen uw afdeling HRM met advies terzijde staan, de keuze is aan u!

2.Samen experimenteren

We hebben vanuit onze jarenlange ervaring veel (pilot-)projecten rond innovaties van werkwijze en aanpak van re-integratie opgezet en uitgevoerd.
We noemen hier :

  • Branche-gerichte wervings- en opleidingsarrangementen, vaak voor specifieke functies (bijv. ICT-testers) of doelgroepen (bijv. statushouders etc.)
  • Opzetten van lokale/regionale netwerken van (sociale) ondernemingen, re-integratie-partijen en gemeenten/UWV gericht op vergroten duurzame instroom door betere samenwerking
  • Vernieuwing van (financiële) ondersteunings- en begeleidingstrajecten in het kader van SROI en Social Impact (Bonds).

Bel ons voor meer informatie hierover of met uw eigen ‘wilde plannen’. We verkennen en verleggen graag de grenzen samen met onze klanten, ambitieuze gemeentes en anderen om meer mensen aan een duurzame baan te helpen!